10 листопада – пам’ять святої мучениці Параскеви: все, що потрібно знати про цей день

Свята мучениця Параскева, яку називають П’ятницею, жила в третьому столітті в Іконії в багатій і благочестивій сім’ї. Батьки святої особливо виділяли день страждань Господніх – п’ятницю, тому і назвали доньку, яка народилася в цей день, Параскевою, що в перекладі з грецької і означає – П’ятниця, передає Корупція.Інфо

Юна Параскева дала обітницю безшлюбності, тому що захотіла присвятити все своє життя Богу і для просвіти язичників світлом віри Христової. За сповідання православної віри озлоблені язичники схопили її і привели до міського правителя. Тут їй запропонували принести жертву язичницькому ідолу, але преподобна дала рішучу відмову. За це вона терпіла великі муки: прив’язавши до дерева, її тіло мучили залізними цвяхами.

Потім, всю поранену до кісток, святу кинули в темницю. Бог не залишив святу страждальницю і чудесно зцілив її понівечене тіло. Кати незважаючи на чудо зцілення, яке сталося на їхніх очах, продовжували мучити Параскеву і, нарешті, відтяли їй голову. Свята Параскева П’ятниця завжди користувалася в православного народу особливою любов’ю і шануванням. Ікони святої мучениці охороняють сімейне благополуччя і щастя.

За церковним віруванням, свята Параскева – покровителька полів і худоби. Тому в день її пам’яті прийнято приносити до церкви для освячення плоди, які потім зберігаються як святиня до наступного року. Крім того, святій Параскеві моляться про збереження худоби. Свята Параскева – цілителька людей від самих тяжких душевних і тілесних хвороб.

Читайте також  Останні призначення Порошенка: таємний документ злили в мережу, невідомі деталі

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -